För närvarande pågår utvecklingsarbete med sajten vilket kan påverka innehållet. Hittar du inte det du söker – kontakta kundservice, så hjälper vi dig ! Tack för er förståelse!

HYRA

Välj mellan:

Kajak
Stand Up Paddle Board
BigSUP
Yogasup
Cykel
Guide / Guidade turer
Instruktör / Kurser

Läs mer om våra aktiviteter under FAQ / AKTIVITETER.

Tillgängligheten på våra aktiviteter kan variera från uthyrning till uthyrning.

Planerar du en aktivitet för hela kompisgänget, företagsevent med kunderna, teambuilding, afterwork med arbetskollegorna, möhippan eller svensexan? Prova en av våra gigantiska BIGSUP med upp till 10 personer som maximalt antal deltagare eller varför inte ett YogaSUP-pass med instruktör?

Gå vidare till bokning.

Vid hyra av utrustning måste avbokning ske minst 24 timmar före bokad tid. Vid mindre än 24 timmar kvar till bokad tid utgår full betalning, men ombokning kan ske till annan tid under aktuella säsong. Outnyttjad tid som ej avbokats i tid återbetalas ej. Var på plats helst minst 15 minuter före bokad tid.

Gäller för SUP/Stand Up Paddle Board och Kajak. För övriga aktiviteter såsom bland annat Guide, Kurser, Möhippa/Svensexa, Företagsevent/Afterwork skall avbokning ske minst 24 timmar före bokad tid. Eventuell startavgift för dessa aktiviteter återbetalas ej vid avbokning.

Blir aktiviteten inställd på grund av oväder, åska/storm, ges ni möjlighet till att omboka, även om tidsgränsen för avbokning (24 timmar före bokad tid) löpt ut. Undantag gäller ej vid regn.

Betalningen skall ske samtidigt/i anknytning till bokningen,
och kan primärt ske via Swish och/eller betalkort/VISA/Mastercard.Betalningsinstruktioner för kortbetalning erhålls från personalen.
Giltiga kort: Mastercard, Visa, American Express, Maestro,  V pay,  Visa Electron,  JCB,  Diners Club,  China Union Pay och Discover.
SWISH-nummer: 123 599 67 98

Stockholm / Reimersholme | +46 (0) 769 09 03 81

Chatta med oss via Whatsapp eller Signal.org. Spara vårt telefonnummer i telefonboken!

Kontaktformulär

Vägbeskrivning/ Hitta till oss

Västervik / Fiskaretorget | +46 (0) 760 795 705

Chatta med oss via Whatsapp eller Signal.org. Spara vårt telefonnummer i telefonboken!

Kontaktformulär

Vägbeskrivning/ Hitta till oss

Flytvästarna finns i storlekarna 30-50, 50-70, 70-90 och 90+ kg. Antalet av respektive storlek kan variera beroende på uthyrning.

SUPKAJAK Stockholm återfinns på Reimersholmsgatan 8 på Reimersholme i Stockholm. Buss 54 och 66 går direkt till närmaste hållplatsen. Endast ca 700 meter från Hornstull T-bana. Parkeringen finns precis invid huset i backen utanför. Observera att vi för närvarande endast tar emot förbokade kundbesök i Stockholm. Detta beror på betydande externa problem inom Stockholm Stad som påverkar vår verksamhet och därmed er – våra kunder.
Karta – Klicka här.

SUPKAJAK Västervik är belägen vid piren invid Fiskaretorget. Endast ca 280 meter från Västervik Turist Information. Parkeringen finns precis intill vid Strandvägen/Fiskaretorget.
Karta – klicka här.

Från/Till Stockholm & Göteborg
Direktbuss från/till Stockholm T-central tar från cirka 3,5 timmar. SUPKAJAK Västervik är beläget endast ca 700 meters promenad från Västerviks Buss/Tågstation. Det finns även direktbuss från/till Göteborg samt tågförbindelse till/från Linköping/Norrköping och vidare söder/norrut. Exempel på buss/tågföretag är VästervikExpressFlixbus, och SJ. För er som vill stanna över natt finns flertalet hotell i centrum mycket nära SUPKAJAK’s uthyrning.

Vi erbjuder möjlighet att hyra utrustning för sommarens roligaste aktiviteter.

Kajak, Stand Up Paddle Board, BigSUP, YogaSUP och Cykel.

Utbudet kan variera beroende på uthyrning. Det kan även påverkas av externa faktorer som begränsar möjligheten att tillhandahålla viss typ av utrustning.

Klicka här för att boka.

Från vårt försäljningskontor på Reimersholme finns möjlighet till hämtning av beställda produkter. Önskar du hämta, kontakta oss för att boka tid för utlämning. Endast förbokade kundbesök för hämtning av beställda produkter och/eller konsultation av event. Leverans kan även ske till närmaste uthämtningsställe eller som hemleverans inom hela Sverige!

Läs mer om Stockholm här.

Under sommaren – Juni, Juli och Augusti – är SUPKAJAK Västervik vid Fiskaretorget öppet alla dagar mellan 09.00/10.00/11.00 – 18.00/19.00/20.00/21.00. Öppnings- och stängningstiderna är flexibla och kan variera från dag till dag. Om personalen inte på plats vid uthyrningen/är obemannad när ni kommer – kontakta oss så kan vi vanligtvis ordna så att ni kan paddla inom 10-30 minuter. Vi håller öppet när ni vill paddla och ger alltid personlig service på plats! Vid regn/oväder/åska/kraftig vind stänger vi uthyrningen om det bedöms vara olämpligt att paddla.

För dig som vill hyra under hösten/vintern/våren – kontakta oss för mer information om hämtning och lämning av utrustning på annan plats under lågsäsongen.

Läs mer om Västervik här.

Stockholm
Västervik

Observera att vad som erbjuds och priser kan skilja sig åt beroende på uthyrning och vad som finns tillgängligt.

Via att boka och/eller betala godkänner deltagaren/arna de vid varje tidpunkt gällande regler och villkor för paddlingen. All paddling sker på egen risk och det är deltagarens ansvar att själv tillse att denne har en fulltäckande försäkring om ifall en olycka skulle inträffa. Deltagaren är medveten om de fullständiga risker som ett deltagande innebär och godkänner att denne, eller någon representant (tredje person ; exempelvis men inte enbart närstående eller arbetsgivare) i dennes ställe, inte under några omständigheter kan ställa uthyrningen, uthyraren eller dennes företag och/eller samarbetspartners till svars och/eller kräva skadestånd och/eller andra krav i någon form, varken direkt eller indirekt. Deltagaren förbinder sig och/eller godkänner att följa de vid varje tidpunkt gällande regler och lagar, däribland men inte enbart sjöfart, GDPR samt godkänner att dennes personuppgifter sparas och används i SUPKAJAK’s verksamhet. Deltagaren är medveten om och accepterar att den hyrda utrustningen skall återlämnas i gott skick samt att eventuell skadad utrustning ersätts enligt aktuellt marknadspris. Uthämtning och återlämning av hyrd utrustning skall ske till den uthyrning som bokningen är gjord hos. Villkoren och reglerna gäller samtliga deltagare som innefattas av bokningen. I det fall en deltagare ej går att identifiera är det den som genomfört bokningen som är obegränsat ansvarig för aktiviteten samt personerna som deltager. Är den som bokat minderårig träder målsman in i dennes ställe enligt samma förutsättningar och villkor.

Vid hyra av Stand Up Paddle Board, Kajak, YogaSUP och BigSUP ingår paddel och flytväst.
Vid hyra av cykel ingår hjälm och lås.
Vid bokning av guide, kurs och pass ingår utrustning i priset..

Att paddla SUP, Kajak, BigSUP och YogaSUP innebär ett visst beroende av att vädret är bra. Då all paddling sker på egen risk är det du som deltagare som måste ta beslutet om det är lämpligt eller olämpligt att paddla. Vi rekommenderar att du, i den mån det går, läser in er på aktuella väderprognoser som bland annat går att återfinna på till exempel www.yr.nowww.smhi.se eller www.klart.se inför paddlingen för att bedöma vindförhållanden samt vad vilka krav de vid tillfället aktuella förutsättningar ställer på aktiviteten i form av erfarenhet, kläder med mera. Vid oväder så som till exempel åska och kraftiga vindar avråder vi från att genomföra aktiviteten.

Västervik
Stockholm

Stockholm – Hornstull/Reimersholme. Endast förbokade kundbesök.
+46 (0) 769 09 03 81
Västervik – Fiskaretorget. Både förbokade kundbesök och drop-in.
+46 (0) 760 795 705

KÖPA

Du bör alltid torka av SUP-brädan med en trasa. Brädan bör vara helt ren när du viker ihop den, så ta bort småsten, sand, sjögräs, salt eller annan smuts som kan påverka brädans långsiktigt.

Ja, SUP-pumpen är dubbelverkande vilket betyder att den fyller SUP-brädan med luft både när den trycks ner som dras upp vid pumpning.

För att köpa Stand Up Padddle Board, gå till ONLINE STORE.

Att välja Stand Up Paddle Board kan vara svårt. Vi får ofta frågan: Vilken SUP-bräda passar mig? Och att ge ett generellt svar på den frågan går inte, eftersom valet är helt individuellt och beror på såväl de personliga förutsättningarna som vad avsikten och målet är med SUP-paddlingen. Vår kundservice bistår gärna med hjälp så att valet blir rätt !

Gå vidare till Kontakt.

Den dubbelbladiga hybridpaddeln går att göra om från SUP-paddel till kajakpaddel. I utförandet som SUP-Paddeln går längden att ändra. Som kajakpaddel är den ej förlängningsbar utan då är det en fast längd som gäller.

Läs mer om den dubbelbladiga hybridpaddeln, klicka här.

Tryck försiktigt ner ventilpluggen och vrid den så att den stannar i ”nerläge”. Är trycket högt kommer det säga ”puff” när du trycker ner ventipluggen. När du försiktigt tryckt ner och vridit på ventipluggen kommer luften pysa ur brädan utan att du behöver hålla nere ventipluggen förhand.

Materialet som SUP-brädan är byggt av är mycket tåligt då konstruktionen bygger på så kallad drop-stitch flerlagerteknologi. Det är därför mycket osannolikt att brädans material, dess funktion/konstruktion påverkas av eventuellt salt/salt-vatten. Däremot kan salt/salt-vatten på längre sikt bidra till att bleka färgerna. Har du paddlat i saltvatten så är det därför rekommenderat att torka av hela brädan för att på så vis bibehålla och vara varsam med brädans funktion och färgsättning.

Sol kan på längre sikt påverka SUP-brädans färgssättning. Det är därför rekommenderat att inte låta brädan ligga i solen när den inte används för att på så vis vara varsam med brädan visuella utseende.

Vik ihop brädan som en ”sardin”. Använd en trasa och torka av vid varje vikning så att det inte blir vatten, sand, salt, grus eller annan smuts kvar på brädan. Detta är viktigt eftersom vatten och smuts kan ge upphov till oönskade dofter om brädan inte hålls ren. Börja vik brädan från den sida där ventilen INTE är, det vill säga framifrån och bak. Vid varje vikning, placera försiktigt ditt knä på vikningen. Var noga med att se till så att brädan inte får onormala skarvar pga vikningen och torka av brädan vid varje vikning. När du vikt ihop den dra runt den medföljande remmen runt brädan och dra åt. Det är rekommenderat att lägga under/dra runt remmen runt brädan så att du kan dra åt den till dig och inte bort ifrån dig.

För att pumpa upp brädan tryck försiktigt på ventilpluggen och vrid den sakta så den hamnar i ”uppläge”. Det är viktigt att placera ventilpluggen i ”uppläge” innan du sätter i pumpen och pumpar upp brädan eftersom luften annars kommer åka ur när du tar ur pumpen. För att inte behöva pumpa igen – sätt alltså ventilpluggen i ”uppläge” innan du börjar pumpa!

Ja, SUP-brädan kan påverkas av mer extrema temperaturer, varför det är rekommenderat att inte låta den ligga i solen då den inte används. Ej heller placera/förvara SUP-brädan i extrema minusgrader. Höga och låga temperaturer kan påverka brädan på längre sikt.

Som huvudregel när du pumpar upp respektive tar ur luften ur brädan är att du ska ha ventipluggen i uppläge när du ska pumpa upp och nerläge när du ska ta ur luften. När du tar ur luften ska du låta ventilpluggen vara kvar i nerläge. Se även ”Hur gör man för att ta ur luften ur SUP-brädan?” Därefter börjar du vika ihop brädan från den del av brädan där du inte har ventilen dvs börja framifrån och vik bakåt. Se även ”Hur viker man ihop SUP-brädan?”.

Mätarinställningen på pumpen visar vilket tryck du har i brädan. Du ska pumpa tills du har PSI på mellan 15-17. PSI är det mått som trycket mätts i. I början när du pumpar flyttar sig inte mätaren i displayen på grund av att trycket i brädan är för lågt. När trycket ökat tillräckligt kommer du se att mätaren i displayen börjar flytta på sig. Om mätaren inte rör på sig beror det vanligtvis på att du inte pumpat tillräckligt. När den når PSI 15-17 är brädan färdigpumpad. Rekommenderat maxtryck (för att garantin på brädan skall gälla) är PSI 17, men ofta kan det räcka att pumpa till 15 eller 16. Pumpen är dubbelverkande vilket innebär att den pumpar i luft i brädan både när du trycker den ner som drar den uppåt. Ju mer luft du pumpar i brädan desto större kommer du uppleva att trycket ökar i pumpandet.

Om SUP-paddelns övre del går att dra ut/lossnar trots att den ska vara ”fastsatt” så beror det troligen på att du behöver justera det övre fästet. Detta gör du genom att försiktigt vrida det övre fästet medsols. Detta kommer göra att det övre fästet spänns åt hårdare när du därefter klämmer åt fästet. Har du gjort rätt så ska den övre delen av paddeln nu sitta fast.

Observera att denna instruktion gäller för följande SUP-paddel: https://www.supkajak.se/shop/produkt/paddel-till-sup/

Beskrivningen gäller således ej för PRO paddel, kolfiber.

Flytvästarna finns i storlekarna 30-50, 50-70, 70-90 och 90+ kg.

Vill du använda pumpen för att pumpa ur luften ur SUP-brädan, anslut slangen till anslutningen där det står DEFL (DEFLATE). På vissa pumpar kan benämningen vara enbart DEF.

När du ska pumpa upp SUP-brädan fäst slangen i den anslutning där det står INFL (INFLATE). På vissa pumpar kan benämningen vara enbart INF.

AKTIVITETER

BIGSUP är en smått gigantisk – över 5 meter lång – Stand Up Paddle Board, så kallad SUP, som paddlas av upp till 10 personer gemensamt. Våra BIGSUP-brädor är troligen några av Sveriges största SUP-brädor. Det är den perfekta gruppaktiviteten för till exempel företagets vår/sommarfest, teambuilding, kick-off, som överraskning på möhippan/svensexan eller ett äventyr med vänner och familj!

Läs även på BIGSUP.SE eller klicka här för att se en video med en av våra BIGSUP-brädor.

Ska du arrangera ett event – företag eller privat? Då kan vi bistå med utrustning!
Sommarfest, Afterwork, Kundevent, Möhippa, Svensexa, Yogaretreat, Personalutbildning/Kick-off eller annat event.

Kontakta vår kundservice.

Att upptäcka nya oväntade som kända platser med nya ögon och från nya vyer kan vara magiskt, speciellt en varm sommardag då solen skiner och det ljuder av liv. Det hoppas vi att vi skall kunna åtminstone bidra till så ni få uppleva.
Därför erbjuder vi möjligheten att boka en erfaren privat guide. Gör sevärdheter och historiska platser till en del av paddlingen.

Aktiviteten kräver inga förkunskaper. Medtag vattenflaska, ombyte, solkräm och solglasögon. Var på plats vid uthyrningen i god tid (minst 15 minuter) före bokad tid.

Vid våra uthyrningar finns möjlighet att hyra kajaker.
För mer information, kontakta vår kundservice.

Att lära sig paddla kajak och Stand Up Paddle Board är väldigt roligt! Boka din privatkurs och bli lite bättre än alla andra.

Välj mellan:
Kajakkurs
SUPkurs
Yogasup

Vad kan vara bättre än att börja möhippan eller svensexan med att paddla Stand Up Paddle Boards (SUP) eller Kajak, ladda inför dagens övriga aktiviteter med färd runt vackra och harmoniska och fina strandlinjer?

Möhippans/Svensexans tidslängd: enligt överenskommelse.
Deltagare: Enligt överenskommelse och aktuell tillgång på utrustning. Övrigt: Inga förkunskaper krävs, men vattenflaska, ombyte, solkräm och solglasögon rekommenderas. Var på plats vid uthyrningen i god tid (minst 15 minuter) före bokad tid, så att vår personal kan ge nödvändiga instruktioner och tips!

Vid våra uthyrningar finns möjlighet att hyra stand up paddle board.
För mer information, kontakta vår kundservice.

YogaSUP är en specialgjord Stand Up Paddle Board som används för att göra Yoga på vattnet. Brädans form är rektangulär likt formen av en yogamatta. Aktiviteten kan ske på egen hand eller som gruppaktivitet, med eller utan instruktör.

Läs även på YOGASUP.SE

ÖVRIGA FRÅGOR

På Naturvårdsverkets hemsida finns information om Allemansrätten:

”Allemansrätten gör det möjligt för alla att röra sig fritt i naturen, oavsett förutsättningar. Allemansrätten är fantastisk! I förlängningen bidrar allemansrätten till en jämlik folkhälsa eftersom utevistelse och friluftsliv ger oss välbefinnande och en god fysisk och psykisk hälsa. Men, allemansrätten är inte bara en rättighet utan innebär också skyldigheter. Vi som använder allemansrätten och vistas i naturen behöver också ta hänsyn; till natur och djurliv, markägare och andra besökare. Här hittar du information om allt detta; om de möjligheter allemansrätten ger oss och om vilka hänsyn vi måste ta och tänka på.”

Läs mer om Allemansrätten här: https://www.naturvardsverket.se/allemansratten

I Sverige finns flera olika typer av maneter i vattnet. I Östersjön vid Västervik finns vanligtvis inga farliga maneter som bränns. Här förekommer den ofarliga öronmaneten. Den är genomskinlig, rund med fyra runda cirklar mitt i.

För mer information och råd om maneter:
https://www.1177.se/olyckor–skador/bett-stick-och-vaxter/brand-av-manet/

Nej, sannolikheten att en älg hoppar i vattnet och välter kajaken är i princip obefintlig. Ser du en älg i närheten bör du dock ta det försiktigt eftersom ”skogens konung inte är att leka med”. Älgen är stor, men fredlig. Den kan dock bli farlig om den känner sig trängd och utan möjlighet att fly undan som de kan gå till anfall. Oftast beror älgens aggression på att du till exempel har en hund med dig. Du bör i så fall omedelbart koppla den samt vara uppmärksam på älgens kroppspråk. Om älgen drar öronen bakåt och sänker huvudet så innebär det att du har kommit för nära. Försök absolut inte ta dig förbi eller gå runt älgen utan välj en annan väg, gå tillbaka eller vänta tills älgen har gått vidare. Prata högt så att älgen har koll på dig.

Mest sannolikt att träffa på en älg är under brunstsäsongen, det vill säga under september till november, än övriga delar av året.

Tack vare Allemansrätten är de allra flesta platser tillgängliga i naturen och till havs. Det finns dock undantag. Exempelvis fågelskyddsområden, militära områden samt viss privat mark.

Läs mer om Allemansrätten här: https://www.naturvardsverket.se/allemansratten

Tack vare Allemansrätten får du paddla i princip var som helst. Nästan! Det finns platser där du inte får eller bör vara som till exempel fågelskyddsområden, militärområden eller platser av mer privat karaktär. Om du är oerfaren är det viktigt att du inte paddlar i områden med kraftiga strömmar. Du bör även vara försiktig eller avstå från paddlingen om vädret är olämpligt.

Vill du ha förslag på var det är bäst att paddla? Fråga vår personal ! Vi ger alltid personlig service på plats och/eller per telefon i största möjliga utsträckning. Vissa tider när det är mycket folk kan det dock finnas begränsade möjligheter att ge mer utförlig information.