Vanliga frågor

 • Hur får vi kontakt med kundservice för att boka Stand Up Paddle Board (SUP) eller Kajak ?
 • Hur hittar jag/vi till anläggningen/uthyrningen?
 • Var finns det parkeringsplatser?
 • Vad ingår i priset/hyran?
 • Hur görs betalningen?
 • Vilka krav måste uppfyllas för att få paddla? Nybörjare? Myndig, Målsman med barn?
 • Går det att hyra guide?
 • Går det att låna toalett ? Finns det i närheten?
 • Vad är bra att ha med sig till paddlingen?
 • Finns det möjlighet att lämna saker vid uthyrningen?
 • Hur köper jag ett presentkort?
 • Hur använder jag mitt presentkort?
 • Våra Kajaker och Stand Up Paddle Boards (SUP)
 • Går det att hyra kanoter?
 • Är det okej att dricka alkohol på sjön?
 • Uthyrningen är belägen på Reimersholme. Vad är det för plats/ö?


Hur får jag/vi kontakt med kundservice för att boka Stand Up Paddle Board (SUP) eller Kajak ?
SVAR: Det finns fyra sätt att boka vår kundservice på – via telefon +46 (0)769 09 03 81, via chatt, via e-post och via post / brev.

Hur hittar jag/vi till anläggningen/uthyrningen?
In/Utcheckning sker på adressen REIMERSHOLMSGATAN 8. Buss 54 och 66 stannar i backen precis utanför in/utcheckningen – Här hämtar och lämnar ni hyrd utrustning. Klicka här för vägbeskrivning med bil, buss och tunnelbana.

Var finns det parkeringsplatser?
Parkeringsplatser finns på ett flertal gator i nära anslutning till uthyrningen, såväl på Reimersholmsgatan som på Anders Reimers Väg och Slipgatan. Södermalm/Reimersholme ingår i taxeområde 3. För aktuella taxor och ytterligare information, klicka här – Stockholm stad parkering.

Vad ingår i priset/hyran?
I alla priser ingår Stand Up Paddle Board (SUP) eller Kajak (beroende på vad som valts) samt paddel och flytväst. Personalen kan även bistå med en teknisk genomgång, så som hur du paddlar och styr samt regler till sjöss.

Hur görs betalningen?
Betalningen kan göras med Swish, kontanter eller betalkort (VISA/Mastercard). Tänk på att vara i god tid före bokad tid så att betalning och förberedelser inte tar onödig tid av själva paddeltiden.


Mastercard, Visa, American Express, Maestro,  V pay,  Visa Electron,  JCB,  Diners Club,  China Union Pay och Discover.

Vilka krav måste uppfyllas för att få paddla? Nybörjare? Myndig, målsman med barn?

Alla är välkomna att paddla, oavsett ålder. Oavsett ålder gäller att all paddling sker på egen risk. För dig under 18 år gäller att målsman är obegränsat ansvarig. Vår personal kan bistå med tips och råd, men det är upp till dig som hyr att bedöma att du har den erfarenhet och förmåga att du utifrån vid varje tidpunkt rådande väderförhållanden och omständigheter är kapabel att framför den hyrda SUP och/eller kajaken. Är du mindre erfaren är det rekommenderat att du inte paddlar själv, utan gör det gemensamt med en eller flera vänner/kollegor. Personalen kan alltid bistå med tips, råd och rekommendationer men du är alltid själv (eller din målsman om du är under 18 år) obegränsat ansvarig för paddlingen samt måste ta egna beslut utifrån varje rådande situation.

Vill du lära dig paddla tillsammans med andra? Då finns även att anmäla sig till en av våra Nybörjarkurser.

Om ifall du som målsman överväger att paddla med ditt barn bör du ta ställning till om det har åldern inne, det vill säga har självförtroendet och är moget för att klara av att genomföra uppgiften. All paddling sker på egen risk. Var försiktiga och ta inte onödiga risker under paddelturen.

Går det att hyra guide?
Ja, vi erbjuder möjlighet att hyra guide. Klicka här för mer information.

Går det att låna toalett ? Finns det i närheten?
Ja, det går vanligtvis bra att låna toalett inomhus. Covid-19 kan begränsa möjligheten att låna toalett, varför det är rekommenderat att antingen använda närmaste offentliga toalett (som finns i Hornstulls köpcentrum) eller i den mån det är möjligt göra eventuella toalettbesök hemma innan ni beger er till uthyrningen !

Vad bör tas med till paddlingen?
Rekommendationen är att ta med vattenflaska, ombyte, solkräm, solglasögon och såklart ett glatt humör! Var på plats vid uthyrningen i god tid (minst 15 minuter) före bokad tid.

Finns det möjlighet att lämna saker vid uthyrningen?
Ja, det finns möjlighet att ställa in väskor och skor inomhus vid uthyrningen, men vi tar inget ansvar om något går förlorat/egen risk gäller. Det går även på eget ansvar/risk att ta med sig värdesaker i kajakerna (förvaring finns!) eller på Stand Up Paddle Boards (SUP). Rekommendationen är att det som medtas i SUP/Kajaken förvaras i vattentäta väskor/påsar under färd.

Hur köper jag ett presentkort?
Läs mer under Priser och bokning / Presentkort, alternativt klicka här.

Hur använder jag mitt presentkort?
Information om hur du köper ett presentkort, se svar på ovan fråga. Har du däremot fått ett presentkort som du vill utnyttja så tar du med det till uthyrningen. Räcker inte beloppet på presentkortet för att betala hela summan för SUP/Kajak-hyran så går det bra att betala resterande med Swish, kontant och/eller kort. Det är viktigt att du håller reda på din unika kod som står på presentkortet. Detta nummer skall anges vid betalningen och är det som gör att presentkortet är giltigt att användas.

Våra Kajaker och Stand Up Paddle Boards (SUP)

Enmanskajaker
Våra enmanskajaker passar för de flesta miljöer och paddlare. De är stabila, har en bra/rymlig sits/sittbrunn samt förvaringsutrymmen för kortare som längre turer.

Tvåmanskajaker
Observera att det i dagsläget inte hyrs ut tvåmanskajaker vid uthyrningen på Reimersholme.

Stand Up Paddle Boards (SUP)
Våra egendesignade/producerade Stand Up Paddle Boards (SUP) finns i flera olika modeller, SMALL, MEDIUM och LARGE. Därutöver finns även RACER SUP samt YOGASUP brädor. Alla brädor, utom yogasupbrädorna är utrustade med en säkerhetssele som sätts fast på ena vristen/benet under paddlingen. Förvaring på brädans främre del finns för exempelvis väska eller mat och dryck. Tänk på att förvaringen kan bli blöt såvida du inte paketerar/skyddar den mot vattnet.

Går det att hyra kanoter?
Nej, vid anläggningen/uthyrningen på Reimersholme hyrs det inte ut kanoter/kanadensare.

Är det okej att dricka alkohol på sjön?
Gällande lagar och regler skall följas för att få hyra Stand Up Paddle Board (SUP) och/eller Kajak. All paddling sker på egen risk.

Uthyrningen är belägen på Reimersholme. Vad är det för plats/ö?
Reimersholme är en ö och en stadsdel i Stockholms innerstad. Holmen omges i norr av Långholmskanalen och i söder av Liljeholmsviken. Ön är cirka 640 meter lång och 330 meter bred och har en omkrets på drygt 1,6 km och en yta på drygt 15 ha. Befolkningen är 2 465 personer (2014) varav 12 procent är utrikes födda. Trots sitt läge nära Södermalm var ön ursprungligen en del av Brännkyrka socken och ingick i municipalsamhället Liljeholmen åren 1898–1912. Den inkorporerades 1913 tillsammans med övriga Brännkyrka i Stockholms stad den 1 januari 1913. Ända fram till 1957 tillhörde den Brännkyrka församling och därefter Högalids församling. Ön hette tidigare Räkneholmen, men den 24 juni 1798 fick den sitt nuvarande namn; den är uppkallad efter hattmakaren och rådmannen Anders Reimers (1727–1816). Han ägde gården på öns östra sida, Reimers malmgård, vilket var Reimersholmes första byggda bostad och som anlades på 1740-talet. Reimersholme ligger intill Långholmen direkt väster om Södermalm. De första bostäderna uppfördes på 1880-talet vid Charlottenburg. På 1860-talet uppfördes en yllefabrik här, Stockholms Yllefabrik, där bland annat fångar från Långholmsfängelset fick arbeta. Fabriken gick i konkurs 1934 och HSB köpte området 1939. Under åren 1942–1946 uppförde HSB niohundra lägenheter på Reimersholme; först på den östra sidan av Reimersholme invid Reimersholmsbron, sedan på den norra sidan längs Pålsundet och slutligen även på den södra sidan år 1980 där det tidigare funnits en spritfabrik, Reymersholms Spritförädlings AB. Sven Wallander, grundare av HSB, ritade tillsammans med arkitekt Axel Grape de fyra punkthus som utgör bostadsrättsföreningen Reimer på Pokalvägen, belägna högst upp på ön. På uppdrag av Wallander planerade landskapsarkitekt Ulla Bodorff bostadsområdena på Reimersholme. Ön är förbunden med Södermalm via Reimersholmsbron, som är 39 meter lång och 13 meter bred. Busslinje 66 har trafikerat ön sedan 1967, och sedan 1986 även linje 40. År 2015 ersattes busslinje 40 med linje 54. (Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Reimersholme)